På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Panasonic
Tesla och Panasonic avslutar gemensam solcellsproduktion (Finwire)

2020-02-26 08:16
Tesla och japanska Panasonic har beslutat sig för att lägga ned sin gemensamma produktion av solceller. Det rapporterar Nikkei Asian Review.

Företagen har haft problem med att få upp produktionen av solceller vid Gigafactory 2 i Buffalo, i delstaten New York. Parterna räknar dock med att fortsätta att arbeta tillsammans, men då inom batterier för fordon.

Parterna presenterade sitt gemensamma projekt för solceller 2016. Tanken var att Panasonic skulle producera solceller som kunde användas i Teslas soltak, Solar Roof.

Parterna har fått stöd för sin fabrik i Buffalo vilket gör att den knappast kommer att stänga. Däremot kommer parterna inte att öka produktionen och anläggningen kan komma att användas för något annat, enligt tidningen. Den planen kan komma att presenteras redan i april.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -