MTG
BEVAKAR CORONAUTVECKLINGEN NOGA - IR (Direkt)

2020-02-26 14:40

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) MTG planerar i dagsläget inte att ställa in några e-sportturneringar med anledning av coronavirusets spridning, men bolaget bevakar situationen noga och kommer att agera om de bedömer att det finns risker för deltagarna.

Det säger MTG:s ir-chef Lars Torstensson i ett mail till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen.

MTG äger de båda varumärkena Dreamhack och ESL som arrangerar ett stort antal e-sportturneringar som lockar stor publik och många deltagare världen över.

Ett antal större evenemang så kallade "Master Properties" ligger i bolagets kalender för det första halvåret. Just nu pågår Intel Extreme Masters Katowice i Polen, och i närtid ligger ett ESL-event i Los Angeles i slutet av mars och Dreamhack Dallas i slutet av maj.

I dagsläget finns enligt Lars Torstensson inga planer på att ställa in några evenemang.

"Men vi bevakar givetvis situationen mycket noggrant och kommer att agera om vi ser risker för lag eller fans", säger Lars Torstensson.

Förutom risken att turneringar behöver ställas in om virusspridningen utvidgas, så finns även en risk att e-sportlag, varav flera stora lag kommer från Asien, inte kan, eller vill, komma till turneringarna.

"Vad gäller lag från Asien kommer vissa att delta och andra inte. Beslut om deltagande fattas på olika grunder. Vissa väljer att inte delta och andra kan inte delta för att de inte släpps in i ett särskilt land", säger Lars Torstensson.

Men hittills har inga stora lag ställt in sitt deltagande på någon av turneringarna, enligt Lars Tortensson, som inte vill spekulera i om det kommer att ske, då det inte går att säga i dagsläget.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Modern Times Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -