KOLLECT ON DEMAND
RESULTATET SJÖNK TILL -5,3 MLN KR 4 KV (Direkt)

2020-02-26 10:29

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Irländska Kollect on Demand, som erbjuder bokning av avfallstjänster via digital plattform och vars aktie nyligen noterades på First North i Stockholm, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på -5,3 miljoner kronor, jämfört med proforma 0,7 miljoner kronor under motsvarande kvartal 2018.

För kvarvarande verksamhet var nettoresultatet -5,4 miljoner kronor (0,5).

De totala intäkterna steg till 9,1 miljoner kronor (6,0), varav intäkter från kvarvarande verksamhet var 8,7 miljoner kronor (4,2).

Den avvecklade verksamheten avser en affärsrelation på Irland som Kollect on Demand avslutade på grund av en kulturkonflikt.

"Vi är glada att rapportera att vi under det fjärde kvartalet 2019 fortsatte att se en betydande tillväxt i vår irländska verksamhet, särskilt i avfall- och containernivåerna. I början av kvartalet omprövade vi vår verksamhet inom avfallshantering och beslutade att avsluta affärsområden med låga bruttomarginaler. Dessa aktiviteter tog också upp en oproportionerlig mängd kundservice och andra resurser. Genom att avsluta dessa affärsområden kunde vi omdirigera våra resurser till affärer med högre marginal", skriver bolagets vd John O'Connor i rapporten.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Kollect on Demand Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -