ASIEN
70% AV MULTINATIONELLA BOLAG TROR PÅ LÄGRE INTÄKTER I ÅR (Direkt)

2020-02-26 12:48

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mer än 70 procent av multinationella bolag med verksamhet i Asien räknar med att sjunkande intäkter i år som följd av coronavirusepidemin.

Det framgår av en enkät genomförd av amerikanska handelskammaren i Singapore och pr-firman Sandpiper Communications mellan den 12 och 18 februari, skriver Nikkei Asian Review. Handelskammaren representerar omkring 600 bolag med kopplingar till USA.

Nära 40 procent av de svarande bolagen har redan ändrat i sina affärsplaner för återstoden av året, med åtgärder som bland annat förändringar i leveranskedjorna och personalneddragningar.

Bland de svarande företagen räknar 38 procent med att innevarande års intäkter kommer att minska med mellan 1 och 10 procent. 20 procent av företagen räknar med en intäktsnedgång på mellan 11 och 20 procent, medan 14 procent tror på ett tapp på mer än 20 procent.

Bolagen inom reseindustrin har hittills drabbats hårdast. Där räknar hela 94 procent med lägre intäkter och hälften av de svarande tror att intäkterna faller med mer än 20 procent.

I två av de senaste avsnitten av Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoney kan du höra mer om coronavirusets spridning och effekterna på världsekonomin. Avsnitten finns tillgängliga på bland annat <i>Spotify</i>, <i>Apple Podcast</i> och <i>Acast</i>.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -