UNICREDIT
VD JEAN PIERRE MUSTIER STANNAR TROTS HSBC-RYKTE (Direkt)

2020-02-24 08:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Jean Pierre Mustier dementerar att han är på väg att ta över som vd hos brittiska HSBC. Han kommer att stanna som vd hos italienska Unicredit, enligt uttalanden för flera medier under helgen.

Fransmannen Jean Pierre Mustier har inga intentioner att lämna Unicredit, tydliggjorde han efter att ha gjort detsamma för HSBC:s ordförande Mark Tucker.

Det var på torsdagen som det rapporterades att Jean Pierre Mustier seglat upp som en tänkbar utmanare till den tillförordnade vd:n Noel Quinn, som uttryckt att han har för avsikt att bli kvar på posten. Noel Quinn är också ordförande Mark Tuckers förstaval, men HSBC-styrelsen har inte övertygats.

Förra tisdagen presenterade Noel Quinn en av de största strategiförändringarna i bankens historia. Planen inkluderade bland annat beskedet att 35.000 anställda får lämna banken under de kommande tre åren.

Jean Pierre Mustier har tagit Unicredit genom ett liknande förändringsarbete de senaste fyra åren. Omkring 20.000 jobb har skurits bort med fokus på och balansräkningen har rensats. I december aviserade vd:n en ny plan med nya nedskärningar med fokus på den italienska verksamheten.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -