Tectona Capital
Tectona Capital bedömer att EU:s placering av Panama på svarta listan inte väsentligt påverkar bolaget (Finwire)

2020-02-24 08:09
Investeringsföretaget Tectona Capital kommenterar att Panama har placerats på Europeiska Unionens så kallade svarta lista. Det framgår av ett pressmeddelande.

Panama har under två års tid genomfört omfattande förändringar i skattelagstiftningen för att undvika att hamna på EU:s svarta lista. Svarta listan är en sammanställning över länder som anses utgöra skatteparadis eller som inte anses samarbeta tillräckligt med EU för att förhindra skatteflykt.

EU anser dock att Panama inte fullt ut har lyckats implementera relevant lagstiftning och inte heller anses informationsutbytet fungera på ett tillfredsställande sätt. EU beslutade därför den 18 februari att placera Panama på svarta listan. Länder som EU anser uppfyller kraven för samarbete mot skatteflykt tas omgående bort från listan. En konsekvens av att bli upptagen på svarta listan är exempelvis. att landet inte kan räkna med att erhålla olika stöd eller bidrag från EU.

Tectonas styrelse kan i nuläge inte se att detta kommer att få några konsekvenser som väsentligen påverkar bolagets fastighetsverksamhet i Panama. Styrelsen bevakar dock utvecklingen löpande, skriver bolaget.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Cardeon - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -