Evli Emerging Markets Credit B
Evli Emerging Markets Credit B ökade 1,36 procent i januari - högre exponering mot Afrika resulterade i överavkastning (Finwire)

2020-02-24 11:20
Fonden Evli Emerging Markets Credit B steg 1,36 procent i januari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,35 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden hade en stark start på året som var drivet av ett positivt sentiment i kölvattnet av handelsavtalet mellan Kina och USA. Räntan på amerikanska statspapper gick ner, vilket var gynnsamt för fonden.

Under Januari var fondens övervikt afrikanska överstatliga kreditinstitutioner samt undervikt mot Turkiet och Peru, vilket var positivt för den relativa avkastningen.

Fonden upplevde negativ utveckling för innehav exponerade mot Kinesiska fastighetsbolag samt kasinobolag i staden Macau.

Vid månadsskiftet var durationen på 4,83 år. Det är en neutral nivå jämfört med jämförelseindexet.

Erik Cassel
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Evli Emerging Markets... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -