Odin Norge C
Odin Norge C minskade 4,3 procent i januari - ny XXL-vd ger förhoppningar (Finwire)

2020-02-22 13:28
Fonden Odin Norge C minskade 4,3 procent i januari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 3,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Vigdis Almestad.

Efter att Oslobörsen gått starkt under 2019 föll börsen under årets första månad, i likhet med fonden.

Rapportsäsongen började under januari där några av fondens innehav har kommit med sina rapporter.

Telenor och Gjensidige Forsikring var bland fondens främsta bidragsgivare under månaden. Norsk Hydro och Yara tyngde avkastningen mest.

Almestad är positiv till vd-bytet hos XXL.

"XXL bidrog negativt i januari efter en vinstprognos. Det är uppenbart att sportbranschen fortfarande har utmaningar, och företaget rapporterade också om en svag utveckling under det fjärde kvartalet. I januari blev det känt att Pål Wibe kommer att ta över som vd för XXL. Pål Wibe kommer närmast från en tjänst som vd för Europris och känner till detaljhandelssegmentet. Vi är positiva till rekryteringen och är glada över att förändringsarbetet nu kan komma igång ordentligt."

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Telenor, Yara International och Equinor med portföljvikterna 6,7, 6,5 respektive 6,2 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

XXL - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -