Odin Norden
Odin Norden minskade 0,4 procent i januari - Protector Forsikring och XXL var månadens förlorare (Finwire)

2020-02-22 13:34
Fonden Odin Norden minskade 0,4 procent i januari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Vegard Søraunet.

Inledningsvis skriver förvaltaren i en kommentar att den goda utvecklingen fortsatte under årets första månad efter ett starkt 2019.

Next, Kone, Sampo och Vaisala var fondens främsta bidragsgivare under månaden, medan Protector Forsikring och XXL var månadens förlorare.

Protector Forsikring backade efter att man kommit med en rapport för det fjärde kvartalet som visade svagare resultat än väntat.

"XXL bidrog också negativt i januari efter en vinstprognos. Det är uppenbart att sportbranschen fortfarande har utmaningar, och företaget rapporterade också om en svag utveckling under det fjärde kvartalet. I januari blev det känt att Pål Wibe kommer att ta över som VD för XXL. Pål Wibe kommer närmast från en tjänst som VD för Europris och känner till detaljhandelssegmentet. Vi är positiva till rekryteringen och är glada över att förändringsarbetet nu kan komma igång ordentligt", skriver förvaltaren.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Beijer Ref, Huhtamäki och Kone med portföljvikterna 4,7, 3,9 respektive 3,6 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

XXL - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -