Odin Global C
Odin Global C ökade 2,1 procent i januari - starkt positiva till utsikterna för 2020 (Finwire)

2020-02-22 13:57
Fonden Odin Global C steg 2,1 procent i januari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Oddbjørn Dybvad.

Förvaltaren skriver att fonden hade en stark start på årets första månad med positiva bidrag från bland annat teknikföretagen Alphabet och Constellation Software.

"Vår senaste investering, Heico, har också visat en stark kursutveckling. Klimatet för våra förvärvsbaserade affärsmodeller är bra, och flera av våra företag har meddelat förvärv av mindre företag under januari. De här förvärven bidrar som en extra tillväxtmotor. Vi tror totalt sett att de företag vi äger kommer att leverera en lönsam tillväxt under hela året och är därför är positiva till utsikterna för 2020", skriver förvaltaren.

Tyngde avkastningen mest under månaden gjorde Atlas Copco, DCC och HDFC Bank.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Constellation Software, IMCD Group och Lifco med portföljvikterna 8, 7,7 respektive 7,7 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -