Odin Europa
Odin Europa ökade 0,6 procent i januari - största innehavet SAP rapporterade ökad tillväxt och lönsamhet (Finwire)

2020-02-22 13:56
Fonden Odin Europa steg 0,6 procent i januari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 0,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Håvard Opland.

Inledningsvis skriver Odin Europas förvaltare Håvard Opland att årets första månad har visat tecken på förbättring i ekonomin.

En av månadens största händelser var utbrottet av coronaviruset vilket skapade oroligheter på världens marknader.

Fondens innehav har börjat släppa sina rapporter för det fjärde kvartalet. Bland annat kom fondens största innehav SAP med en rapport som visade på ökad tillväxt och lönsamhet.

"Roche fortsätter att bevisa att de är ledande inom onkologisk forskning och utveckling. Detta kompenserar för ökad konkurrens om patentsökt läkemedel. Unilever levererade en tillväxt under våra förväntningar. Ändå ser vi deras långsiktiga möjligheter som goda med tanke på deras position på tillväxtmarknaderna", skriver förvaltaren.

Främsta bidragsgivare under månaden var Bureau Veritas, Roche och Teleperformance, medan SEB, Spectris och Fresenius tyngde avkastningen mest.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var SAP, IMCD Group och Bureau Veritas med portföljvikterna 6,6, 6 respektive 5,5 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

ODIN Europa C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -