Odin Emerging Markets
Odin Emerging Markets var oförändad under januari - tagit in tre nya bolag i portföljen (Finwire)

2020-02-22 13:06
Fonden Odin Emerging Markets var oförändrad under januari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 1,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Dan Erik Glover.

Inledningsvis skriver förvaltaren att året började i positivt riktning, men efter utbrottet av coronaviruset skapades osäkerhet på världens marknader. Eftersom fonden har en mer defensiv profil har man klarat sig bra efter de senaste veckornas turbulens.

Fonden har tagit in tagit in tre nya innehav i fonden under januari. Dessa bolag är det kinesiska försäkringsbolaget Ping An, kundserviceleverantören Teleperformance och kameratillverkaren för mobiltelefoner Largan.

"Under 2020 kommer vi att fortsätta söka efter företag med solid bolagsstyrning och stabila affärsmodeller som är exponerade mot det ökade välståndet i tillväxtmarknader", skriver förvaltaren.

Fondens främsta bidragsgivare under månaden var Garware Technical Fibres, Hartalega Holdings och Shanghai M&G Stationary.

Tyngde avkastningen mest gjorde PSG GROUP, Capitec Bank Holdings och HFDC Bank.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var HDFC Bank, Garware Technical Fibres och Bidvest med portföljvikterna 5,6, 5,5 respektive 5,5 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -