På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FORDON
KINA ÖVERVÄGER FÖRLÄNGA ELBILSSUBVENTION BORTOM 2020 (Direkt)

2020-02-20 11:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kinesiska staten överväger att förlänga subventionerna för köp av elbilar bortom 2020, rapporterar Bloomberg News. Tidigare var planen att stöden skulle avlägsnas efter 2020.

Kina, som har världen största marknad för elbilar, har gett ut statliga elbilsbonusar sedan 2009 för att ge skjuts åt sektorn av bland annat klimatmässiga skäl.

Stödhjulen har dock börjat monteras av på ett sätt som liknar hur landet dragit tillbaka stödet för solpanelstillverkning.

Kinas bilmarknad har varit försatt i brygga under flera år och även försäljningen av elbilar minskade i Kina under 2019, delvis beroende på att de statliga subventionerna minskades.

Senast Peking gjorde förändringar i subventionerna var i juni i fjol, då stödet skars ned med hälften i enlighet med tidigare planer om att helt avlägsna stöden "efter 2020". Subsidiekapning sammanföll med att Kinas elbilsmarknadstillväxt för första gången började mattas av.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Tesla Inc - I dag

{point.key}

Volkswagen Pref AG - I dag

{point.key}

Mercedes Benz Group AG - I dag

{point.key}

General Motors Co - I dag

{point.key}

Ford Motor Co - I dag

{point.key}

Renault SA - I dag

{point.key}

Toyota Motor Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -