FINANS
UNICREDITS MUSTIER UTMANAR OM POST SOM VD FÖR HSBC - BN (Direkt)

2020-02-20 17:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) HSBC:s styrelse har trots ordförandens bergfasta stöd för den veritabla omstöpning som presenterats av den fortsatt tillförordnade vd:n Noel Quinn inte bestämt sig för att permanentera honom på posten och nu har italienska Unicredits vd Jean-Pierre Mustier seglat upp som en potentiell utmanare om toppchefsposten i Europas största bank.

Bland de tänkbara ersättarna för Noel Quinn, som så sent som i tisdags presenterade en strategiplan där 35.000 anställda varslas de närmaste tre åren, är Jean-Pierre Mustier den mest intressanta, rapporterar Bloomberg News.

Fram tills nyligen var posten vikt för Noel Quinn, men styrelsen har inte övertygats fullt ut av ordförande Mark Tucker som gett Noel Quinn fria händer i omorganisationen av banken, enligt nyhetsbyrån.

HSBC:s aktie, som föll 7 procent efter beskedet i tisdags, klättrade något på nyheten. Beskeden lämnades i samband med delårsrapporten för det fjärde kvartalet, där banken också lät meddela att utdelningen ställs in under de kommande två åren.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -