USA
ERICSSON, NOKIA "I NIVÅ MED HUAWEI" ENLIGT USA-DIPLOMAT (Direkt)

2020-02-19 14:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) EU-länderna har ingen anledning att använda 5G-teknik från Huawei, eftersom Ericsson, Nokia och Samsung är likvärdiga med det kinesiska bolaget ute på fältet.

Det sade den amerikanske diplomaten Robert Strayer, som är assisterande sekreterare för cyber, internationella kommunikationer och informationspolicy vid USA:s utrikesdepartement, på onsdagen enligt Reuters.

USA har sedan tidigare bannlyst Huaweis telekomutrustning och vill att landets allierade gör detsamma. Enligt Robert Strayer är det "nödvändigt att avmystifiera" uppfattningen att Huawei skulle vara mer avancerat inom 5G. Han sade också att USA uppmuntrar europeiska länder att tänka noga på säkerheten och de ekonomiska konsekvenserna av att rusa framåt med Huaweis teknik.

"Det finns inget sätt att fullt ut hantera alla risker förutom att använda pålitliga leverantörer från demokratiska länder", sade Robert Strayer.

"Det goda nyheterna är att Ericsson, Nokia och Samsung tillhandahåller 5G-teknik som är i nivå med den Huawei erbjuder i dag. De är världsledande inom den teknik de har", sade han vidare.

Enligt Robert Strayer kommer västerländska leverantörer som Ericsson och Nokia att använda en öppen arkitektur med mer funktionalitet, vilket gör det möjligt för bolaget i USA och Europa att ta fram kompatibel utrustning.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Ericsson B - I dag

{point.key}

Nokia Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -