LIME
MONTERRO BEKRÄFTAR FÖRSÄLJNING HELA INNEHAVET (Direkt)

2020-02-19 10:45

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Monterro bekräftar att det Stockholmsbaserade investeringsbolaget har sålt hela sitt innehav i Lime Technology.

"Det har varit en del av vår plan med Lime. Vi börsnoterade Lime för lite drygt 15 månader sedan och vi har successivt efter noteringen sålt ner vårt innehav", säger Peter Larsson, medgrundare i Monterro och styrelseordförande i Lime, till Nyhetsbyrån Direkt efter att Bloomberg News tidigare på onsdagen rapporterat om avyttringen.

Enligt Peter Larsson har många av de investerare som var med vid noteringen fortsatt att köpa aktier av Monterro, och nu hade det kommit mycket förfrågningar på att köpa aktier från investeringsbolaget.

Sedan noteringen i december 2018 har Lime:s aktie stigit dryga 150 procent jämfört med teckningskursen 72 kronor. På onsdagsmorgonen mäklades Monterros innehav i två poster av Carnegie och SEB till kursen 182 kronor. Köpare var svenska och nordiska institutioner.

"Vi är ett private equity-företag och vi kommer att betala tillbaka till våra investerare som har varit med under de snart sju år som vi har ägt Lime", avslutar Peter Larsson.Lime Technologies - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -