Carnegie Sverigefond
Carnegie Sverigefond ökade 0,6 procent i januari - ökat innehavet i Handelsbanken (Finwire)

2020-02-17 09:29
Fonden Carnegie Sverigefond steg 0,6 procent i januari. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Simon Blecher.

På Stockholmsbörsen steg H&M kraftig under årets första månad efter att de kommit med bättre siffror än väntat. Bland annat ökade försäljningen och varulagret fortsätter att sjunka samtidigt som balansräkningen är urstark.

"NCC kom i princip med femte rapporten i rad utan nedskrivning och därtill höjdes utdelningen till 5 kronor per aktie. Exklusive leasing och pension har NCC numera faktiskt nettokassa och är sakta på väg mot att lyfta marginalen ytterligare", skriver förvaltarna.

I en sammanfattning av rapporterna som kommit för det fjärde kvartalet skriver han att de överlag är godkända med bra lönsamhet och kassaflöden.

Fonden ökade under månaden innehavet i Handelsbanken som på nuvarande nivåer beskrivs ha en låg risk.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Investor, Volvo och Holmen med portföljvikterna 8,2, 8,2 respektive 7,3 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Carnegie Sverigefond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -