BÖRSVECKAN
KÖP REJLERS, NYFOSA OCH PEAB (Direkt)

2020-02-17 07:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan ger köpråd för Rejlers, Nyfosa och Peab i veckans utgåva men ger rådet att avvakta i Lifco, Nent och Bygghemma.

Med höga ambitioner och en duktig ledning på plats ser värderingen i teknikkonsulten Rejlers attraktiv trots kursuppgången anser Börsveckan och upprepar sitt köpråd för aktien efter bokslutet.

Fastighetsbolaget Nyfosa accelererade transaktionsnivån under 2019 och den höga takten ser ut att bestå i år. Tror man på vd Jens Engwalls förmåga att skapa aktieägarvärde har aktien mer att ge, skriver tidningen och behåller sitt köpråd för Nyfosa.

Även för bygg- och anläggningsföretaget Peab upprepar Börsveckan sitt köpråd och pekar bland annat på styrelsens förslag att Peab ska dela ut ett fastighetsbolag till aktieägarna med notering till hösten, att insiders köper Peabaktier och att det är bra fart i affärerna.

Lifco rusade 75 procent på börsen under 2019 men har i år gått desto sämre efter ett svagt bokslut. Börsveckan avvaktar med Lifco för tillfället. Rådet blir detsamma för Nent, som efter att ha rusat på börsen efter en affär med Telenor ser fullvärderad ut, enligt tidningen.

Den höga prislappen i e-handelskoncernen Bygghemma får Börsveckan att avstå för tillfället. Storägaren FSN sålde nyligen en del av sitt ägande. Räkna med fler försäljningar från FSN som också kan hålla tillbaka kursen, skriver Börsveckan.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


BHG Group - I dag

{point.key}

Lifco B - I dag

{point.key}

Viaplay Group B - I dag

{point.key}

Nyfosa - I dag

{point.key}

Peab B - I dag

{point.key}

Rejlers B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -