På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
OREGELBUNDET, VIRUS DÄMPADE OPTIMISM, S&P 500 +0,2% (Direkt)

2020-02-14 22:03

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna handlades oregelbundet kring nollan under fredagen. Svaga ekonomiska data och oro kring coronavirusets effekt på världsekonomin dämpade sentimentet.

Vid stängning hade Dow Jones storbolagsindex sjunkit 0,1 procent till 29.396. Det bredare S&P 500-indexet var upp 0,2 procent till 3.379 och Nasdaqs kompositindex steg 0,2 procent till 9.731.

Antalet smittade av coronaviruset fortsätter att stiga, men kinesiska företag och fabriker börjar så sakteliga komma i gång igen, vilket väcker hopp om att de ekonomiska effekterna kommer vara begränsade och kortsiktiga.

"Slutet på det här finns där ute och ger stöd till att marknaden vet att det blir ett tillfälligt problem för den globala ekonomin", sade Tim Ghriskey, chefinvesteringsstrateg vid Inverness Counsel, till Reuters.

Amerikanska data över industriproduktion och detaljhandel på fredagen gav stöd att Feds inställning om att vänta och se med sin ackommoderande policy.

På aktiefronten handlades grafikkortstillverkaren Nvidia upp 7 procent. Kvartalsrapporten, som släpptes sent på torsdagen, bjöd på starkare omsättning och vinst än vad analytikerna hade räknat med. Bolaget gav också en prognos om fick ett positivt mottagande av analytikerkollektivet.

Reseföretaget Expedia var upp 11 procent efter en att på torsdagen ha lämnat en prognos för 2020 som slog marknadens förväntningar. Bolaget spår en "tvåsiffrig" resultattillväxt men ville inte specificera något intervall givet osäkerheten kring hur stora besparingar som kommer realiseras och effekterna av coronaviruset.

Även det kanadensiska cannabisbolaget Canopy Growth rusade i New York efter sin kvartalsrapport. En lägre förlust än väntat ledde till ett kursrally på drygt 15 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska obligationen var ned 3 punkter till 1,59 procent.

Graf: S&P500-index fredagen den 14 februari

image Bildkälla: InfrontNVIDIA Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -