KINA
UTRIKESMINISTER FÖRSVARAR HANTERING AV VIRUSUTBROTT -RTRS (Direkt)

2020-02-14 21:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kinas utrikesminister medger i en intervju med Reuters att coronavirusutbrottet är en stor utmaning för landet. Han försvarar landets hantering av epidemin och kritiserar samtidigt vad han menar är "överreaktioner" från andra länder.

"Genom våra åtgärder är epidemin i huvudsak under kontroll", sade Wang Yi till nyhetsbyrån.

Han sade att Kina har vidtagit rigorösa åtgärder i kampen mot epidemin och att flera av dessa går längre än Världshälsoorganisationens rekommendationer.

I intervjun uppmanade han också USA att inte ta till onödiga åtgärder som kan skada handel, resande och turism.

USA och ett flertal andra länder har vidtagit drastiska åtgärder för att förhindra att viruset sprids. Flera länder Vissa länder har stängt gränserna för utländska medborgare, kommersiella flyg har begränsats och flera länder har skickat chartrade plan för att evakuera medborgare från staden Wuhan där utbrottet började.

Inom ramen för det handelsavtal som undertecknades med USA tidigare i år gick Kina med på att öka köpen av amerikanska varor och tjänster med minst 200 miljarder dollar under de kommande två åren. USA:s svar på virusutbrottet kan innebära svårigheter att implementera avtalet, menar Wang Yi.

"Jag hoppas att USA överväger problemet och hur vi ska fortsätta förhindra spridningen av epidemin, utan att ta till onödiga begränsningar på handel och människor", sade han.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -