På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Beijer Ref
Kavaljer Investmentbolagsfond ökade 2,8 procent i januari - sålde fyra bolag, köpte två (Finwire)

2020-02-13 20:29
Fonden Kavaljer Investmentbolagsfond ökade 2,8 procent i januari. Det framgår av en månadsrapport.

"Vi ser en fortsatt optimism kring USA:s ekonomi. ISM inköpschefsindex för industrin steg till 50,9 i januari jämfört med 47,8 i december, vilket var väsentligt över förväntan. Även hushållen är optimistiska om framtiden. De amerikanska hushållens konfidensindikator steg till 131,6 i januari jämfört med 128,2 i december. Amerikanska hushåll fortsätter att gynnas av en rekordlåg arbetslöshet på 3,6 procent, låga räntor och löneökningar."

Också i svensk ekonomi ser förvaltarna tecken på en förbättring efter en svag utveckling med svagare export och dämpade investeringar under 2019. På räntefronten gick obligationsräntorna ner under senare delen av januari som följd av oro över vilka effekter Coronavirusets kan tänkas ha på global tillväxt.

Under januari har innehaven i Aker, Brookfield, Fairfax och Beijer Ref avyttrats. Nya innehav i fonden är Apple och Microsoft.

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SEF - Kavaljer Investm... - I dag

{point.key}

Beijer Ref B - I dag

{point.key}

Fairfax Financial Hold... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -