Pareto Global Corporate Bond A
Pareto Global Corporate Bond A ökade 0,4 procent i januari - UPM Kymmene kom med en bra rapport (Finwire)

2020-02-11 16:33
Fonden Pareto Global Corporate Bond A steg 0,4 procent i januari. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Stefan Ericson och Mathias Lundmark.

En av månadens största nyheter var utbrottet av Cornoaviruset där antalet smittade skenat iväg vilket skapade orolighet på de globala marknaderna. Bland annat stoppade SAS alla flyg till och från Kina.

UPM Kymmene, som är fondens största innehav, rapporterade rekordhögt kassaflöde och en stabil balansräkning.

"De första mötena som varit bland centralbanker visar på den neutrala vy som vi tror kommer bestå en tid framöver. I närtid ligger nog de stora centralbankerna kvar och avvaktar utvecklingen i den globala ekonomin. Kredit-spreadar gick isär både för cash index och även derivaten, särskilt under sista delen av månaden", skriver förvaltarna.

Fonden ökade bland annat innehaven i Davita, TDC, Hannon Armstrong, Eurofins och Getlink.

"Fonden har ökat kapitalet i fonden under månaden, och det flödet har vi använt till ett par nya emissioner, Techem och PTC. I båda bolagen äger vi obligationer sedan tidigare, och deras senaste kvartalsresultater var starka", berättar de.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Upm Kymmene, Iqvia och Eurofins Scientific med portföljvikterna 3,2, 2,8 respektive 2,8 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Pareto ESG Global Corp... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -