SENSYS GATSO
VÄNTAR TILLDELN BESLUT COSTA RICA VÄRT 192 MLN KR (Direkt)

2020-02-07 10:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sensys Gatso, verksamt inom trafiksäkerhetslösningar, väntar på ett beslut från Cosevi Road Safety Council att man har valts ut som den vinnande anbudsgivaren i upphandlingen av Costa Ricas Nationwide Intelligent Transportation System.

"Det förväntade totala kontraktsvärdet för Sensys Gatso för utrustning, mjukvara och underhåll är cirka 20 miljoner dollar, motsvarande 192 miljoner kronor", skriver Sensys Gatso i ett pressmeddelande.

Vid sidan av systemavtalet, uppskattat till motsvarande 132 miljoner kronor, finns ett extra TRaaS-kontrakt gällande underhåll och bemanning, uppskattat till motsvarande 15 miljoner kronor, för en kontraktstid på fyra år, enligt bolaget.

Utbyggnaden av programmet beräknas starta under det tredje kvartalet 2020 och förväntas vara redo för aktivering till första kvartalet 2021.

"Icke-utvalda företag har tio dagar på sig att överklaga regeringens beslut om tilldelning till konsortiet. Om inget överklagande lämnas in, eller om ett mottaget överklagande avslås, godkänns statsbudgeten och tilldelningen förväntas omvandlas till ett kontrakt i februari 2020", uppger Sensys Gatso.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -