Ålandsbanken fonder
Ålandsbanken Fonder justerar ned aktievikten i senaste marknadsutblicken (Finwire)

2020-01-29 10:18
Ålandsbanken fonder viktar ner aktievikten, skriver man i sin marknadsutblick.

Fondförvaltaren väljer att skala ned övervikten i aktiemarknaden något samtidigt som man ökar vikten i obligationsmarknaden. En position öppnas även i amerikanska obligationer med syftet att balansera risktagandet. De menar att det krävs ökad tilltro till företagsvinsterna för att fortsatta kursuppgångar ska vara fundamentalt förankrade.

"I detta perspektiv är det viktigt att ledande indikatorer vänder upp under kommande månader. Vi har fortsatt en positiv grundsyn på såväl aktie- som kreditmarknaden. På medellång sikt är det endast i dessa marknader vi hittar en positiv förväntat real avkastning", avslutas det i rapporten.

Bankens sexmånadersutblick förändras från 60 till 55 jämfört med månaden innan, på en skala där 50 procent är normalläge.

Aktiemarknaden bedöms på en tregradig skala där 1 är undervikt, 2 normalvikt och 3 övervikt. Norden får betyget 2 (2), Europa 1 (1), USA 2 (2) och tillväxtmarknader 1 (1).

Räntor bedöms efter samma skala. Här får korta räntor betyget 2 (2), långa räntor 1 (1), företagsobligationer med bättre kreditvärdighet 2 (2) och företagsobligationer med lägre kreditvärdighet 3 (3).

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -