På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Quickbit
Quickbit köper upp Bitrate Invest för nästan 37 miljoner kronor (Finwire)

2020-01-28 07:50
Quickbit köper Bitrate Invest för en köpeskilling av 36,9 miljoner kronor samt eventuell tilläggsköpeskilling på maximalt 15 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Båda köpeskillingarna finansieras med riktade nyemissioner där den initiala medför en utspädning på 4,64 procent av aktierna i Quickbit.

Förvärvet beskriver Quickbit som ett där bolaget nu säkrar kontrollen över hela den tekniska värdekedjan.

”I korthet innebär detta att QuickBit nu äger hela transaktionsflödet, vilket inkluderar skapandet av digitala plånböcker (wallets), försäljning av kryptovaluta till kunder genom både direktbetalningar såväl som kortbetalningar samt möjlighet att förvara kryptovaluta för kunders räkning (custody) enligt de licenskrav som gäller inom EU. Dessutom ges kunder även möjligheten att växla mellan kryptovaluta och traditionell valuta, något som QuickBit inte kunnat erbjuda tidigare”, skriver bolaget.

I samband med förvärvet etablerar Quickbit ett nytt verksamhetsområde med fokus på transaktioner som inte sker med bank- eller kreditkort. Enligt bolaget stärker detta kassaflödet och skapar en intäktsström oberoende av de nuvarande intäkterna. Även risken i affärsmodellen reduceras, påpekas det.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Quickbit - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -