Odin Sverige
Odin Sverige ökade 6,5 procent i december - klart bättre än index 2019 (Finwire)

2020-01-28 05:58
Fonden Odin Sverige steg 6,5 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 2,9 procent. Fonden avkastade 43,6 procent 2019 och är därmed bättre än index som ökade 32,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Vegard Søraunet.

"December var en bra månad och ett bra slut på året. 2019, både absolut och jämfört med index, var ett av de bästa åren för fonden sedan starten. Förutsättningarna för årets avkastning låg under senare delen av 2018, då vi hade en av de största korrigeringarna sedan finanskrisen. Vi använde korrigeringen till att öka våra positioner i kvalitetsföretag som hade fallit mycket", inleder Søraunet rapporten med.

Fram till maj hade den svenska aktiemarknaden en god utveckling, för att sedan gå relativt platt från maj till oktober påverkad av handelskriget mellan Kina och USA samt brexit.

På börsen har de mindre bolagen presterat bättre än de större. Fastighetsaktierna har gått bäst och bankerna har gått mindre bra.

Beijer Alma, Fenix Outdoor och Beijer Ref var fondens främsta bidragsgivare under månaden.

Hexagon, ASSA ABLOY och Dometic Group tyngde avkastningen.


Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Beijer Alma, Beijer Ref och Addnode Group med portföljvikterna 5,8, 5,5 respektive 4,1 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -