På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
NY VIRUSORO PRESSADE BÖRSERNA, S&P 500 -0,9% (Direkt)

2020-01-24 22:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna tappade på fredagen efter att ny oro kring coronaviruset tagit fokus från starka bolagsrapporter.

Vid stängning hade Dow Jones storbolagsindex tappat 0,6 procent till 28.990. Det bredare S&P 500-indexet backade 0,9 procent till 3.295. Nasdaqs kompositindex var ned 0,9 procent till 9.314.

Världshälsoorganisationen WHO kallade på torsdagen utbrottet av coronaviruset för ett "nödläge i Kina". WHO valde dock att inte klassa händelserna som ett globalt nödläge, vilket inledningsvis lugnade marknaden. Rapporter på fredagseftermiddagen om ett andra och tredje bekräftat fall i USA satte dock ny press på börsen.

Boeing-aktien steg 1,7 procent på fredagen efter rapporter om att amerikanska luftfartsmyndigheten FAA:s chef Stephen Dickson sagt att ett godkännande av olycksmodellen 737 Max kan komma före mitten av året om framstegen från Boeings sida fortsätter. Tidigare under fredagen hade aktien varit ned lika mycket efter rapporter om att bolaget kan minska produktionstakten av flygplanet 787 Dreamliner.

Chiptillverkaren Intel levererade en rapport för fjärde kvartalet som kom in klart bättre än väntat. Bolaget gav också en helårsprognos som överträffade analytikernas förväntningar. Flera analytiker höjde sina riktkurser för aktien och enligt Bloomberg News ligger snittet nu på 66 dollar jämfört med 59 dollar för en vecka sedan. Aktien rusade 8,1 procent.

Även Broadcom steg med 1,4 procent efter att ha tecknat ett avtal med Apple om leverans av trådlösa komponenter. Avtalet värderas till cirka 15 miljarder dollar, eller 143 miljarder kronor. Apple svarar för närvarande för omkring 20 procent av Broadcoms årliga intäkter.

Kortföretaget American Express steg 2,8 procent efter att bolaget rapporterade resultat och intäkter som var något högre än väntat. Enligt bolaget drevs tillväxten såväl av högre kortavgifter som av ökat handlande av kunderna.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 5 punkter till 1,69 procent.

Graf: S&P500-index fredag den 24 januari

image Bildkälla: InfrontAmerican Express Co - I dag

{point.key}

Apple Inc - I dag

{point.key}

Boeing Co - I dag

{point.key}

Broadcom Inc - I dag

{point.key}

Intel Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -