EMU
KOMBINERAT PMI (PREL) OFÖRÄNDRAT I JANUARI (NY) (Direkt)

2020-01-24 10:14

(tillägg: från stycke fem)

STOCKHOLM (Direkt) Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) låg kvar på 50,9 i januari jämfört med 50,9 föregående månad.

Förväntningarna pekade mot ett index på 51,2, enligt Bloomberg News prognosenkät.

Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin steg till 47,8 jämfört med 46,3 föregående månad. Analytiker hade väntat sig ett index på 46,8.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 52,2 jämfört med 52,8 föregående månad. Analytiker hade väntat sig ett index på 52,8.

Andrew Harker, associate director på IHS Markit, säger i en kommentar att produktionen i euroområdet var oförändrad i januari jämfört med den blygsamma takt som noterades i december, vilket antyder att ekonomin åter misslyckades med att notera en återhämtning i tillväxtmomentum.

Han noterar dock att den värsta nedgångfasen för tillverkningsindustrin nu verkar vara över och att industrin verkar gå mot stabilisering

"som helhet, en stabil bild för såväl tillväxt och inflation kommer troligen övertyga ECB att de kan vara trygga med att hålla penningpolitiken oförändrad för närvarande medan den genomför sin strategiöversyn", säger Andrew Harker.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -