HEXAGON
MEDDELAR FÖRÄNDRINGAR I LEDNINGSGRUPPEN (Direkt)

2020-01-23 18:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mätteknikföretaget Hexagon meddelar förändringar i koncernledningen. Juergen Dold kommer få ansvar över divisionerna Geosystem, Geospatial och Safety & Infrastrucutre, Norbert Hanke blir operativ chef för Hexagon och teknologichefen Claudio Simao går i pension.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Juergen Dold kommer i sin nya roll leda arbetet och implementera strategin mellan de tre enheterna med målsättningen att utveckla Hexagon inom marknader som "Smarta städer, Smarta gruvor och Smart Infrastruktur".

Juergen Dold kommer tidigare från rollen som divisionschef för Geosystems. Han efterträds av Thomas Harring, som för närvarande har rollen som operativ chef och finanschef för Geosystems.

Norbert Hanke som utnämnts till operativ chef, en ny position inom Hexagon, kommer att ansvara för att optimera driften i samtliga divisioner. Han kommer även ansvara för IT- och personalfrågor samt affärsenheten Ventures.

Hexagons teknologichef, Claudio Simao, som varit på posten sedan 2015 kommer gå i pension, men fortsätta i en rådgivande roll. Han efterträds av Burkhard Boeckem, för närvarande teknologichef på divisionen Geosystems.

Organisationsförändringar blir gällande från den 1 februari 2020.Hexagon B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -