EUROPABÖRSER
VIRUS STOPPADE BÖRSVÄNDNING, STOXX 600 -0,7% (Direkt)

2020-01-23 17:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europabörserna fortsatte att tappa mark under torsdagen. Risken för ökad spridning av Coronaviruset satte stopp för återhämtningen. Samlingsindexet Stoxx 600 var ned 0,7 procent.

I London sjönk FTSE 100-indexet 0,9 procent.

Jetmotortillverkaren Rolls-Royce steg 0,5 procent efter att ha meddelat ett förvärv av en majoritetsandel i den tyska batteritillverkaren Qinous. Bolagets första investering i Qinous skedde 2018, och de två bolagen har sedan dess samarbetat inom en rad projekt.

Oljeprisets svaghet tycktes inte påverka de brittiska energibolagen, som endast föll 0,3 procent. Oljejätten BP som föll 2 procent under onsdagen återhämtade sig något och avancerade 0,3 procent.

I Frankfurt var DAX ned 0,9 procent.

Finanstjänstbolaget Wirecard trotsade det dystra börsklimatet och steg 4,2 procent. Bolagets nye ordförande belyste i ett uttalande vikten av att stärka upp bolagsledningen för att bemöta anklagelserna om bedrägerier och bokföringsfiffel som florerat det gångna året.

Sämre gick det för bildelstillverkaren Continental vars riktkurs blev sänkt till 112 euro per aktie av Citigroup. Bolaget backade 3,4 procent och stängde på 106:9 euro.

CAC 40-indexet i Paris tappade 0,7 procent.BP Plc - I dag

{point.key}

Citigroup Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -