På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

QUICKBIT
OPTION KÖPA DIGITAL CURRENCY SERVICES FÖR 16,5 MLN KR (Direkt)

2020-01-22 07:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Quickbit har erhållit en option att senast 31 december 2020 förvärva Digital Currency Services (DCS) med varumärket happycoins.com.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vid förvärv av DCS erlägger Quickbit en totalt köpeskilling om cirka 16,5 miljoner kronor. Förvärvet kommer att finansieras med befintlig kassa i Quickbit.

"Vid ett förvärv får Quickbit tillgång till en stor marknad över kontinentala Europa via olika nationella system för direktbetalning vid köp av kryptovaluta genom happycoins.com. Transaktioner som sker via happycoins.com kommer att generera ett omedelbart kassaflöde till Quickbit utan att belastas med några säkerheter i form av rullande reserver", skriver Quickbit.

Optionen löper fram till 31 december 2020 och erhålls vederlagsfritt.

DCS har befintlig infrastruktur och tillgång till direktbetalningsmetoderna Ideal, Sofort, Klarna, Giropay, Mybank, Sepa och Bancontact, som är de dominerande sätten att genomföra direktbetalningar i Holland, Tyskland, Belgien, Luxemburg, Schweiz, Österrike, Italien, Spanien och Frankrike. Totalt når happycoins.com en marknad för direktbetalningar överstigande 300 miljoner invånare, skriver Quickbit.

"Myndigheter i Holland avser att reglera marknaden för betalningar med kryptovaluta. En del i denna reglering innebär att aktörer måste söka tillstånd för att genomföra betalningar med kryptovaluta. DCS kommer att lämna in ansökan om att få det regulatoriska tillståndet att köpa och sälja kryptovaluta i Holland. Fram till att tillstånd erhållits kan verksamheten bedrivas fullt ut under ansökningsprocessen", heter det.

Ett villkor för Quickbit att utnyttja optionen för förvärv av DCS är att DCS senast den 31 december 2020 erhåller det regulatoriska tillståndet från De Nederlandse Bank (den holländska motsvarigheten till Sveriges Riksbank) att kunna genomföra köp och försäljningar av kryptovaluta.

"Ett förvärv av DCS ger Quickbit starka möjligheter att ytterligare öka vår omsättningstillväxt på ett lönsamt sätt samt stärka kassaflödet. Detta uppnås genom att transaktionerna sker via direktbetalningar som, till skillnad från kortbetalningar, inte kräver deposition av säkerheter till inlösenpartners. DCS har även strategiskt viktiga tillgångar som Quickbit kan använda som bas för att utveckla nya produkter. Ett förvärv av DCS ger samtidigt en möjlighet att etablera en stark marknadsposition inom ett antal länder inom EU och i förlängningen en plattform att fortsätta växa in i nya marknader", kommenterar Serod Nasrat, vd för Quickbit.

Affären väntas öka aktieägarvärdet i huvudsak genom stark omsättningstillväxt, ökad lönsamhet och lägre kapitalbindning, heter det.

"De initiala positiva finansiella effekterna för Quickbit förväntas uppnås redan inom sex månader från det att förvärvet av DCS genomförts. Förvärvet förväntas därmed bidra positivt till Quickbits vinst per aktie. Det finns dessutom potential för ytterligare positiva finansiella synergier genom att förvärvet innebär en starkare etablering inom Europa genom direktbetalningar utan någon kapitalbindning", skriver bolaget.

Legala kostnader i samband med förberedelser och Due Diligence uppskattas uppgå till cirka 2,7 miljoner kronor och belastar Quickbits kassaflöde under tredje kvartalet innevarande räkenskapsår.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Quickbit - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -