NEW YORK
SVAG INLEDNING PÅ HANDELSVECKAN, S&P 500 -0,2% (Direkt)

2020-01-21 16:30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna på Wall Street sjönk i den inledande tisdagshandeln efter att ha hållit helgstängt på måndagen med anledning av Martin Luther King-dagen.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 0,3 procent till 29.255. Det bredare S&P 500 sjönk 0,2 procent till 3.318 medan Nasdaqs kompositindex hade tappat 0,2 procent till 9.367.

Sektorsvis var det endast fastigheter och teknik som steg, medan energi- och råvarubolag backade mest.

Ett orosmoment på de globala börserna under veckoinledningen har varit det dödliga virus som sprider sig i Kina och bland annat skapat oro över den framtida efterfrågan i Asien, inte minst för lyxprodukter.

USA:s president Donald Trump sade i sitt tal vid World Economic Forum i Davos på tisdagen att Fas två av handelssamtalen mellan USA och Kina kommer att inledas "inom kort". Han sade även att relationen mellan länderna numera är "mycket god".

Flygplanstillverkaren Boeing uppges föra samtal med banker om att låna 10 miljarder dollar eller mer, för att hantera de växande kostnaderna för bolagets olycksdrabbade modell 737 Max. Aktien var 0,3 procent.

Tesla avfärdade en begäran riktad till amerikanska myndigheter om återkallande av 500.000 bilar för ett påstått fel där bilar oavsiktligt ska ha accelererat. Enligt Tesla är begäran "fullständigt felaktig" och dessutom inlämnad av en av aktiens blankare. Elbilstillverkaren var upp 5,8 procent.

Nedåt gick det däremot för Morgan Stanley Investmentbanken har sänkts till neutral från tidigare köp av Citi, som anser att aktien nu är rättvist värderad efter att ha stigit med 27 procent de senaste tre månaderna. På tisdagen backade aktien 3,2 procent.

Oljeservicebolaget Halliburton steg 1,5 procent efter att ha överträffat analytikernas förväntningar med sin kvartalsrapport, där såväl vinst som intäkter slog konsensus.

Även Logitech, som tillverkar datortillbehör, avancerade efter att ha överträffat förväntningarna gällande omsättning och resultat för det gångna kvartalet. Aktien steg 2,7 procent.

Efter stängning i New York väntas rapporter från bland andra Netflix och IBM.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 5 punkter till 1,77 procent.

Graf: S&P500-index tisdagen 21 januari

Bildkälla: Infront

Henrik Berezin +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Boeing - I dag

{point.key}

IBM - I dag

{point.key}

Morgan Stanley - I dag

{point.key}

Netflix - I dag

{point.key}

Tesla - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -