FINEPART
GENOMFÖR FÖRETRÄDESEMISSION OM 13,6 MLN KR (Direkt)

2020-01-21 15:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Finepart, som säljer maskiner för komponenttillverkning och vars aktie är listad på Spotlight, genomför en säkerställd företrädesemission om 13,6 miljoner kronor, kallar till extra bolagsstämma och tidigarelägger bokslutskommuniké, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Nyemissionen inkluderar också en övertilldelningsoption om 3 miljoner kronor. Det är med anledning av företrädesemissionen bolaget tidigarelägger bokslutskommunikén för 2019 från den 28 februari 2020 till den 20 februari 2020.

Företrädesemissionen exklusive övertilldelningsoptionen omfattar upp till cirka 6,5 miljoner aktier till kursen 2:10 kronor per aktie. Villkoren i företrädesemissionen innebär att två nya aktier emitteras för varje tre befintliga.

Företrädesemissionen, övertilldelningsoptionen och bemyndigandet förutsätter beslut vid extra bolagsstämma den 20 februari 2020.

Företrädesemissionen är säkerställd till 100 procent genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden från befintliga aktieägare och ett antal investerare, skriver Finepart.

Avstämningsdag för deltagande i företrädesemissionen är den 27 februari 2020 och teckningsperioden i företrädesemissionen pågår mellan den 28 februari och 13 mars 2020. Emissionskostnaderna beräknas uppgå till 2,7 miljoner kronor.

Emissionslikviden från företrädesemissionen kommer i huvudsak att användas till att utveckla den kommersiella organisationen samt för marknadsföring av bolagets produkter i större utsträckning. Bolagets försäljnings- och marknadsorganisation skall förstärkas ytterligare och bolaget avser öka sin marknadsnärvaro genom egen försäljning samt ett successivt utvidgat internationellt distributörsnätverk. Därtill tillkommer finansiering av ytterligare en maskin för uppdragsskärning samt förstärkning av rörelsekapitalet.

"Det är för att finansiera vår ambitiösa och kundinriktade satsning som vi nu ämnar genomföra en företrädesemission. Vi befinner oss i början på en fantastiskt spännande resa och denna emission möjliggör att i snabb takt ta vårt erbjudande till nästa nivå. Jag ser fram emot att få leda bolaget vidare i detta intressanta skede", säger Lars Darvall, Fineparts vd.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Finepart - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -