SPEQTA
KÖPER FINLÄNDSKA RAHALAITOS, SKA GÖRA RIKTAD EMISSION (Direkt)

2020-01-20 18:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Speqta, som tidigare hette My Taste och som är verksamt inom prestationsbaserad marknadsföring, har tecknat avtal om förvärv av finländska Eone som äger Rahalaitos, som är Finlands största onlinevarumärke inom låneförmedling. Köpeskillingen uppgår till 23,5 miljoner euro, plus tilläggsköpeskilling på upp till maximalt 18,63 miljoner euro.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Speqta avser göra en riktad nyemission om cirka 100 miljoner kronor till svenska institutionella investerare. Bolaget har gett Carnegie Investment Bank i uppdrag att utreda förutsättningarna för den riktade nyemissionen genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande som inleds omgående.

Svenska institutionella investerare har uttryckt intresse att teckna till ett sammanlagt värde som överstiger storleken för den riktade nyemissionen, uppger bolaget.

Köpeskillingen för förvärvet av Eone erläggs genom en kombination av kontanter och aktier i Speqta.

"Förvärvet innebär att Speqta breddar sitt erbjudande inom jämförelsesajter och finansvertikalen genom att bli låneförmedlare såväl som att bolaget vidare stärker sitt avtryck internationellt och i Finland i synnerhet", heter det i pressmeddelandet.

Eone genererade under perioden november 2018 till oktober 2019 en omsättning om cirka 149 miljoner kronor med ett ebit-resultat om cirka 55 miljoner kronor.

Transaktionen väntas slutligt genomföras under februari.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Speqta - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -