På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Pacific Precious
Pacific Precious ökade 6,6 procent i december - avkastat 23,6 procent 2019 (Finwire)

2020-01-19 21:10
Fonden Pacific Precious ökade 6,6 procent i december och summerar därmed 2019 med en total avkastning på 23,6 procent, vilket är fondens bästa år sedan start 2016. Det framgår av en månadsrapport.

"Portföljen har utvecklats starkt men med tvära kast under perioden och oftast gått som starkast när börsen vänt ned och därmed fungerat som en bra försäkring i en bred portfölj", skriver förvaltaren Mattias Gromark i en kommentar.

Trots en stark börshöst har ädelmetallerna utvecklats relativt starkt och det tror Gromark kan fortsätta om nuvarande återhämtning i konjunkturen återigen planar ut, vilket kommer kräver mer stimulanser.

Hecla Mining, Fortuna Silver Mines och Pan American Silver var fondens främsta bidragsgivare under månaden.

Inget innehav utvecklades negativt, men sämst presterande var Agnico Eagle Mines, DB Phy Gold och Royal Gold.

Fondens tre största exponeringar var per utgång av månaden mot guld, PM Mining och PM Royalty med vikterna 27, 20 respektive 20 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Atlant Precious A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -