På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fenix Outdoor
Kavaljer Quality Focus ökade 5,2 procent i december - adderat Millicom och Fenix Outdoor till portföljen (Finwire)

2020-01-15 17:55
Fonden Kavaljer Quality Focus ökade 5,2 procent i december och överpresterade därmed stockholmsbörsen som ökade 3,6 procent. Under 2019 avkastade fonden 27,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I en marknadskommentar skriver förvaltarna Peter Lindvall och Håkan Telander att den positiva utvecklingen på börsen främst drevs av optimism kring ett kommande underskrivet handelsavtal mellan USA och Kina samt minskad oro för konjunkturutvecklingen.

Svenska Riksbanken höjde under månaden räntan till 0 procent, men meddelade samtidigt att det inte går att utesluta att reporäntan i framtiden periodvis återigen blir negativ. Med hänsyn till detta förväntar sig förvaltarna fortsatt låga räntor framöver.

Positiva bidragsgivare under månaden var Immunovia, Systemair och Svolder. Sportamore, Qliro och Veoneer utvecklades negativt och tyngde avkastningen.

Nya innehav i fonden är Millicom och Fenix Outdoor.

Vid årsskiftet uppgick den totala aktieandelen till 95 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SEF - Kavaljer Quality... - I dag

{point.key}

Fenix Outdoor Internat... - I dag

{point.key}

Millicom Int. Cellular... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -