På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Addlife
Kavaljer investmentbolagsfond ökade 6,1 procent i december - avkastat 36,1 procent 2019 (Finwire)

2020-01-15 18:12
Kavaljer investmentbolagsfond ökade 6,1 procent i december, mot världsindex som steg 3,4 procent. Under 2019 avkastade fonden 36,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

"Optimism kring ett kommande underskrivet handelsavtal mellan USA och Kina samt en minskad oro för den globala konjunkturutvecklingen bidrog till den positiva utvecklingen", beskriver förvaltarna Peter Lindvall och Håkan Telander i en kommentar.

Inom den svenska ekonomin finns nu vissa tecken på en stabilisering och hopp om att konjunkturnedgången blir kortvarig med en förbättring under 2020. Under månaden höjde den svenska Riksbanken räntan till 0 procent och meddelade att de inte kan utesluta att reporäntan även i framtiden periodvis kan bli negativ.

Fondens nya innehav är Addnode, Addlife och Addtech, Bure, Medcap och General Electric.

Inför framtiden spår Lindvall och Telander en förbättring i världsekonomin.

"Vi förväntar oss att världsekonomin förbättras under andra halvåret. Det i kombination med fortsatt vinsttillväxt för börsbolagen och höga utdelningar talar för en fortsatt positiv börsutveckling 2020", beskriver förvaltarna.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Latour, Industrivärden och Svolder med portföljvikterna 5,9, 5,7 respektive 5,2 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

AddLife B - I dag

{point.key}

Addnode Group B - I dag

{point.key}

Addtech B - I dag

{point.key}

Bure Equity - I dag

{point.key}

General Electric Co - I dag

{point.key}

MedCap - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -