På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

HUAWEI
USA-DELEGATION TILL LONDON I ÖVERTALNINGSFÖRSÖK - RTRS (Direkt)

2020-01-13 07:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En delegation av amerikanska tjänstemän kommer till Storbritannien på måndagen för att försöka övertala brittiska tjänstemän om att inte nyttja kinesiska telekombolaget Huaweis utrustning för uppgradering av telenätverk, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Storbritannien har aviserat att ett beslut i fråga om det omtvistade Huaweis vara eller icke vara i nästa generation av landets telekomnät kommer fattas "inom kort", enligt uttalanden från säkerhetsminister Brandon Lewis för BBC på söndagen.

USA:s president Donald Trump och hans rådgivare har hotat ett flertal europeiska länder och andra allierade med att kontrakt med Huawei medför risken att underrättelseutbyten omöjliggörs.

Beslutet ligger hos det brittiska nationella säkerhetsrådet.

USA:s försök att utesluta Huawei, som anklagas för att möjliggöra spionage för den kinesiska regimen, går också via en nybildad myndighet, "US International Development Finance Corporation" (DFC), enligt Bloomberg. Myndigheten planerar att avsätta delar av sin budget på 60 miljarder dollar för att ge stöd åt länder med inköp av utrustning från andra bolag än Huawei.

Stödet kommer företrädelsevis kunna nyttjas utvecklingsländer, för att dessas utbyggnad av kommande generations höghastighetsnät inte ska omöjliggöras av USA:s önskan om att minska Huaweis inflytande, skriver Bloomberg.

Huaweis främsta konkurrenter är Ericsson och Nokia.Ericsson B - I dag

{point.key}

Nokia Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -