Skandia Japan Exponering
Skandia Japan Exponering minskade 0,09 procent i november - kronan stärktes mot japanska yen vilket bidrog negativt (Finwire)

2019-12-16 12:10
Fonden Skandia Japan Exponering minskade 0,09 i november, vilket var i linje med fondens jämförelseindex som också minskade 0,09 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondens strategi är att följa index, däremot kan avvikelser förekomma eftersom fonden måste följa Skandias policy för etik- och miljöhänsyn. Av bolagen i jämförelseindex är det endast Japan Tobacco som fonden inte får investera i, vilket endast påverkade fonden marginellt under månanden.

Den japanska arbetslösheten var under månaden oförändrad samtidigt som exporter backade med 9,2 procent i årstakt, vilket var sämre än väntade -7,6 procent.

Bank of Japan beslutade att hålla styrräntan oförändrad och kronan stärktes mot japanska yen med 1,7 procent, vilket bidrog negativt till fondens avkastning.

"Fonden får använda derivat och har under perioden placerat i aktieindexterminer i syfte att ha full exponering mot aktiemarknaden i samband med att fonden haft likvida medel för att hantera flöden", skriver förvaltarna.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia Japan Exponering - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -