Lightair
Lightair köper resten av ett joint venture (Finwire)

2019-12-13 07:15
Luftreningsbolaget Lightair förvärvar resterande 49 procent av joint venture-bolaget LightAir CellFlow East. Affären sker genom en apportemission och behöver klubbas vid en extra stämma måndagen den 30 december.

Värdet på apportegendomen är cirka 9,7 miljoner kronor.

Vidare kommer NGM-bolaget också förvärva "utökade licenser och rättigheter avseende territorier, exklusivitet och produktkategorier som sammantaget ger rätten att tillämpa CellFlow-tekniken på alla globala konsument- och kommersiella marknader". Köpeskillingen uppgår till 2 miljoner kronor och kommer att betalas över en period om 25 månader.

Om försäljningen av CellFlow-tekniken uppgår till minst 30 miljoner kronor under perioden 2020-2021 inträder en rörlig köpeskilling om 5 procent av utestående aktier. Det finns även andra parametrar såsom exklusivitet för att tilläggsköpeskillingen skall utlösas.

"LightAirs större aktieägare har eftersträvat ett helägt LightAir CellFlow East AB sedan starten 2015. Med uppfinnaren och entreprenören Andrzej Loreth med i båten kan vi tillsammans och med största kraft utnyttja den stora potential som den banbrytande teknologin och attraktiva produktapplikationer erbjuder", säger en av LightAirs grundare och största aktieägare Göran Wikström i en kommentar.

Under det första kvartalet kommer ledningen och styrelsen för Lightair presentera en översyn av verksamheten. Arbetet har pågått sedan en tid tillbaka. Ambitionen är att få upp tempot och fokusera på försäljning samt marknadsanpassad produktutveckling.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

LightAir - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -