UB EM Infra A
UB EM Infra minskade 1,5 procent i november - utökat innehaven i Thailand, Kina och Malaysia (Finwire)

2019-12-12 18:09
Fonden UB EM Infra A minskade 1,5 procent i november medan den generella tillväxtmarknaden hade en stark månad och steg 1,1 procent. Fonden är därmed upp 8,3 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Zhejiang Expressway, Ultrapar Participacoes och Malaysia Airports var fondens främsta positiva bidragsgivare under månaden. Totalt steg 20 av fondens aktier, medan 22 utvecklades negativt.

Under månaden ökade fonden sina innehav i väg- och flygplatsrelaterade aktier i Thailand, Kina och Malaysia.

Fondens förvaltarteam skriver i en kommentar att oron kring handelskriget mellan USA och Kina nu blivit en standardfunktion på aktiemarknaden. Samtidigt har global tillväxt fallit men vissa anser att ekonomin nu har bottnat ur och kommer vända. Tillväxtmarknaders värdering anses inte vara utmanande.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Grupo Aeroportuario del Sureste, SATS och Grupo Aeroportuario del Pacifico med portföljvikterna 4,1, 4 respektive 3,9 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

UB Emerging Markets In... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -