Rhenman Global Opportunities L/S
Rhenman Global Opportunities L/S ökade 1,1 procent i november - SEB tyngde avkastningen efter spekulationer om penningtvätt (Finwire)

2019-12-12 18:07
Fonden Rhenman Global Opportunities L/S steg 1,1 procent i november Sedan årsskiftet har fonden avkastat 25,4 procent Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna skriver i en marknadskommentar att världens börser utvecklades positivt efter mer risktagande på marknaden tack vare minskad konjunkturoro.

Walt Disney och CVS Healthvar fondens främsta bidragsgivare under månaden.

Disney steg kraftigt efter att man lanserat streamingtjänsten Disney+ och fått 10 miljoner prenumeranter redan under lanseringsdagen. CVS kom med en rapport som var bättre än förväntningarna.

SEB och Asahi Group tyngde avkastningen.

"Aktien föll kraftigt efter nyheten om att SVT hade kontaktat banken och meddelat att den skulle figurera i en undersökning som de hade gjort i sitt program Uppdrag Granskning. Avsnittet skulle handla om misstänkt penningtvätt i Baltikum. När programmet väl sänts kunde aktien dock återhämta sig något, eftersom investerarna bedömde att de så kallade avslöjandena inte var så omfattande som alla hade fruktat", skriver förvaltarna om SEB.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Chevron, BNP Paribas och Roche Holding.

"Fonden har under november bibehållit såväl sin exponering som sin innehavsstruktur med tonvikt på värdebolag", avslutar förvaltarna.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -