XINTELA
POSITIVA PREKLINISKA RESULTAT I GLIOBLASTOMPROJEKT (Direkt)

2019-12-11 13:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Xintela meddelar positiva prekliniska resultat i glioblastomprojektet i ett pressmeddelande på onsdagen.

Xintela har utvecklat funktionsblockerande antikroppar som binder till bolagets målmolekyl integrin a10b1 och identifierat en antikropp som hämmar tillväxten av glioblastomtumörer i en preklinisk modell.

I syfte att ta fram en målsökande antikroppsbaserad behandling för den aggressiva hjärntumören glioblastom arbetar Xintela med två parallella strategier, en där bolaget använder "Antibody-Drug Conjugates" (ADCs), där ett toxin kopplas till antikropparna, och en annan där antikroppar som har en egen funktionsblockerande effekt används.

Xintela har tidigare rapporterat att en ADC som binder till integrin a10b1 på glioblastomceller har en celldödande effekt både i cellstudier och i en djurmodell och resultaten har publicerats i tidskriften Cancers.

Xintela kan nu meddela att en funktionsblockerande antikropp mot integrin a10b1 hämmar glioblastomcellers funktion inklusive migration och signifikant minskar tillväxten av glioblastomtumörer i en djurmodell, heter det i pressmeddelandet.

.Xintela - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -