K2A
ÖVERVÄGER RIKTAD EMISSION AV PREFERENSAKTIER (Direkt)

2019-12-11 18:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget K2A har givit ABG Sundal Collier i uppdrag att utreda förutsättningarna för att genomföra en riktad nyemission av upp till 300.000 preferensaktier genom ett så kallat accelererat book building-förfarande som inleds efter Stockholmsbörsens stängning på onsdagen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Prissättning och tilldelning av de nya preferensaktierna förväntas äga rum innan handeln öppnar på Nasdaq Stockholm på torsdagen.

"Syftet med kapitalanskaffningen är att ge K2A en ökad finansiell flexibilitet och att tillvarata nya investeringsmöjligheter. Vidare kan nyemissionen bidra till att stärka och diversifiera aktieägarbasen i bolaget", skriver bolaget.

Styrelsen i K2A avser även kalla till extra bolagsstämma i syfte att höja inlösenkursen på K2A:s preferensaktie från 325 till 350 kronor. Kallelsen förväntas offentliggöras omkring den 12 december 2019.

Ett eventuellt styrelsebeslut om att emittera 300.000 preferensaktier ryms inom tidigare bemyndigande från årsstämman i våras.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


K2A Knaust & Andersson... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -