På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
OSÄKERHET KRING HANDELSTULLAR, S&P 500 -0,1% (Direkt)

2019-12-10 22:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York handlades med små rörelser på tisdagen då marknaden utvärderade de senaste signalerna i handelskonflikten mellan USA och Kina.

Dow Jones storbolagsindex var ned 0,1 procent till 27.882. Det bredare S&P 500 försvagades 0,1 procent till 3.133 och även Nasdaqs kompositindex tappade 0,1 procent och stängde på 8.616.

Sektorvis var det energi- och hälsovårdsbolag som gick starkast medan fastighetsbolag var den sektor som gick tyngst.

Enligt Vita husets ekonomiske rådgivare Larry Kudlow har det inte tagits något definitivt beslut kring tullfrågan. Tidigare under dagen kom uppgifter om att de båda parterna överväger att skjuta upp tullarna som skulle införas den 15 december.

"Det är fortfarande mycket snack och lite verkstad", sade Willie Delwiche, marknadsstrateg vid Baird, till Bloomberg News.

Netflix har fått en upprepad säljrekommendation av Needham som pekar på att streamingjätten riskerar att tappa miljontals abonnenter under kommande år på grund av den ökade konkurrensen från bland andra Disney+ och Apple+. Netflix backade 3,1 procent.

Mediabolaget Comcast meddelade planer på att spendera 2 miljarder dollar på innehåll och marknadsföring för sin streamingtjänst Peacock, som lanseras i april. Aktien backade 2,5 procent.

Storbanken Morgan Stanley aviserade på måndagskvällen planer på att skära ned omkring 1.500 tjänster. Uppsägningen motsvarar omkring 2,5 procent av den totala arbetsstyrkan och följer i spåren av osäkra prognoser inför det kommande året. Aktien steg 0,2 procent.

Bildelsförsäljaren Autozone slog analytikernas förväntningar för bolagets första kvartal. Aktien var upp 6,9 procent.

Demokraterna och Vita huset har kommit överens om handelsavtalet USMCA men avtalet kommer inte att behandlas i senaten under kommande vecka meddelade senatens majoritetsledare, republikanen Mitch McConnell, på tisdagskvällen.

I övrigt inledde Federal Reserve sitt tvådagarsmöte på tisdagen, vilket utmynnar i ett räntebesked på onsdag. Den amerikanska centralbanken väntas inte ändra räntan den här gången.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 2 punkter till 1,84 procent.

Graf: S&P 500-index tisdagen den 10 december

image

Bildkälla: InfrontMorgan Stanley Pref - I dag

{point.key}

Netflix Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -