SHB
RASMUS ENGBERG SLUTAR SOM AKTIEANALYSCHEF EFTER KORT TID (Direkt)

2019-12-09 10:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Rasmus Engberg slutar som Handelsbankens chef för aktieanalys, en tjänst han har haft på banken sedan i februari i år. Han går nu över till SHB:s aktiemäklarverksamhet.

Det uppger han i ett mail, rapporterar Bloomberg News.

Det innebär ännu en personalförändring på SHB:s aktieanalysverksamhet, som haft en turbulent period. Efter att Handelsbanken Capital Markets under hösten 2018 kritiserats för sin arbetsmiljö i en granskning som Dagens Industri gjorde, lämnade två toppchefer sina jobb.

Det var efter det, i februari i år, som trotjänaren Rasmus Engberg utsågs till ny chef för aktieanalys. Han har arbetat på SHB Capital Markets sedan 2002.

I kölvattnet av att flera erfarna aktieexperter lämnat banken under senare tid och att SHB:s nya vd Carina Åkerström sagt att banken ska fokusera på kärnverksamheten har det under hösten cirkulerat uppgifter om att banken ska lägga ned sin aktieanalys för institutionella investerare, skrev DI i november.

Carina Åkerström tillbakavisade då att SHB ska sluta satsa på institutionell aktieanalys och uppgav då för Dagens Industri att det ska fortsätta vara en del av kärnverksamheten.

Rasmus Engberg kommer i sin nya roll på SHB fokusera på aktiehandel med small och mid cap-bolag.

Handelsbanken Capital Markets har avslutat sin täckning av Betsson, Kambi, Leo Vegas, Kindred, Netent och Sanoma, skriver Bloomberg News.

Bolagen omfattades tidigare av det banken kallar "light coverage".

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Handelsbanken A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -