Rootfruit
Rootfruits lönsamhet är problemet - Placera (Finwire)

2019-12-06 10:52
Chipstillverkaren Rootfruit har med lyxchips och nötter omtyckta produkter i ett växande premiumsegment. Marginalerna är dock för små i snacksbolaget trots förbättringen under 2019. Nu stundar en lansering av gårdchips i Tyskland. Det skriver Placera i en analys på fredagen.

Samgåendet mellan Rootfruit och Exotic Snacks ser ut att ha spelat hyggligt väl ut. Bolagets prognos är intäkter på 310 till 320 miljoner kronor med ett ebitda-resultat på 8 till 10 miljoner kronor för helåret 2019. Det innebär sannolikt en marginell vinst på sista raden.

"Huruvida Rootfruit är en intressant investering eller inte beror mycket på vad som kan förväntas i form av lönsamhetsförbättringar under de kommande åren", skriver Placera och spår att bolaget vänder till en vinst på 9 öre per aktie i år, vilken förbättras till 29 öre nästa år och 37 öre för 2021.

"P/S-talet är låga 0,3, vilket är en tydlig indikation på osäkerheten marknaden känner kring lönsamheten", skriver Placera.

"Får bolaget bukt på lönsamhetsproblemen mer permanent bör aktien kunna värderas upp ganska väsentligt. Men än så länge är aktien inget fynd. Bara små misstag eller motgångar kan knäcka den redan knappa marginalen", sammanfattar Placera.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Premium Snacks Nordic - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -