Synact Pharma
Synact Pharmas nyemission blev kraftigt övertecknad (Finwire)

2019-12-05 15:09
Forskningsbolaget Synact Pharma avslutade den 2 december teckningstiden i bolagets nyemission av units med företrädesrätt för aktieägarna. Nyemissionen tecknades till 295 procent, innebärande att ingen garantiteckning verkställs. Det framgår av ett pressmeddelande.

Synact tillförs därmed 17,3 miljoner kronor före emissionskostnader på 2,4 miljoner kronor inklusive garantiersättning. I samband med företrädesemissionen genomfördes även en riktad emission av units om 13 miljoner kronor. Nyemissionen tecknades till 96 procent med företrädesrätt.

Kapitaltillskottet ska användas för att säkerställa den finansiering som behövs för att utveckla den utökade pipelinen med AP1189 till flera viktiga milstolpar, som att slutföra fas II-studien med AP1189 inom reumatoid artrit samt finansiera och uppnå Proof-of-Concept med AP1189 inom den nya indikationen nefrotiskt syndrom.

"Vi är mycket tacksamma för intresset för vår företrädesemission och jag vill tacka både våra befintliga aktieägare för deras förtroende och alla intresserade parter som har valt att investera i Synact. Med det kapital som vi nu tillförs kommer vi kunna uppnå flera viktiga milstolpar för AP1189, både inom indikationen reumatoid artrit och inom den nya indikationen nefrotiskt syndrom. Om vi når det resultat som vi beräknar kunna uppnå står Synact och dess aktieägare inför en mycket intressant framtid", kommenterar vd Jeppe Øvlesen.

Bolaget har efter de bägge nyemissionerna 19,57 miljoner aktier och 4,89 miljoner teckningsoptioner TO 2 utstående.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

SynAct Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -