På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

OBOYA HORTICULTURE
RAMAVTAL MED SVENSKA CANNABISBOLAGET AUREUM (Direkt)

2019-12-05 10:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oboya Horticulture har tecknat ett ovillkorat ramavtal med Sveriges första cannabisbolag Aureum Life, med verksamhet inom forskning, produktion och försäljning av medicinsk cannabis.

"Ambitionen med avtalet är att Oboya blir totalleverantör till Aureum genom att erbjuda en helhetslösning för Aureums kommande uppbyggnationer av odlingsanläggningar runt om i världen", skriver Oboya i ett pressmeddelande.

Ramavtalet innebär ingen skyldighet till beställningar från Aureum och som ett första steg i samarbetet ska en studie genomföras där Aureums behov ska analyseras, heter det vidare.

Aureum och Oboya har diskuterat ett potentiellt samarbete där Aureum anlitar Oboya som totalleverantör för uppbyggnad av Aureums odlingsanläggningar runt om i världen. Aureum planerar under kommande år att bygga ett antal odlingsanläggningar i världen. Den första odlingsanläggningen med en odlingsyta om cirka 6.000 kvadratmeter i Grekland är av Aureum planerad till våren 2020. Därefter planeras ytterligare odlingsanläggningar i Zimbabwe och Swaziland (hösten 2020), Uruguay (våren 2021) samt eventuell anläggning i antingen Danmark, Nederländerna eller Portugal att uppföras.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -