På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
HANDELSORO TYNGDE SENTIMENTET, S&P 500 -0,7% (Direkt)

2019-12-03 22:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York handlades nedåt på tisdagen. Ett uttalande från den amerikanske presidenten Donald Trump om att eventuellt vänta med ett avtal med Kina till efter presidentvalet 2020 dämpade humöret på finansmarknaderna. På eftermiddagen rapporterade också Fox News, med hänvisning till källor att USA tänker gå vidare med den planerade höjningen av importtullar på kinesiska varor den 15 december.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex ned 1 procent till 27.504. Det bredare S&P 500 sjönk 0,7 procent till 3.093 medan Nasdaqs kompositindex tappade 0,6 procent till 8.521.

Sektorvis steg fastighetsbolag 0,7 procent medan energi 1,6 procent.

På bolagsfronten tappade handelskänsliga aktier på tisdagen. Apple sjönk med 1,8 procent och Caterpillar med 2 procent. Intel minskade samtidigt 2,8 procent.

Streamingbolaget Netflix var ned 1,2 procent. Citi har sänkt sin rekommendation för aktien till neutral från tidigare köp och pekar bland annat på ökad konkurrens, enligt Bloomberg News.

Bland andra rekommendationer inom tekniksektorn har Piper Jaffray inlett bevakning av både Facebook och Alphabet med rekommendationerna övervikt. Facebook tappade 0,4 procent medan Alphabet adderade 0,5 procent.

Samma analyshus har höjt riktkursen för Tesla till 423 dollar från 372 dollar. Aktien steg 0,4 procent till drygt 336 dollar.

Cleveland-Cliffs föll 10,7 procent efter att ha meddelat att bolaget köper AK Steel för 1,1 miljarder dollar. AK Steel steg i stället drygt 4 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 11 punkter till 1,71 procent.

Graf: S&P 500-index tisdagen den 3 december

Bildkälla: Infront

Emil Mattsson +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt


Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Apple Inc - I dag

{point.key}

Caterpillar Inc - I dag

{point.key}

Intel Corp - I dag

{point.key}

Netflix Inc - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -